Να στείλετε μήνυμα

Σας εύχομαι ένα ειρηνικό και υγιές φεστιβάλ δράκων!

June 7, 2024

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Σας εύχομαι ένα ειρηνικό και υγιές φεστιβάλ δράκων!

Σας εύχομαι ένα ειρηνικό και υγιές φεστιβάλ δράκων!

 

 

 

Το Φεστιβάλ των Δράκων

 

Το Φεστιβάλ Δράκου (Duanwu Festival, Duānwǔ Jié, Double Fifth, Tuen Ng Jit) είναι μια παραδοσιακή γιορτή που τιμά τη ζωή και το θάνατο του διάσημου Κινέζου μελετητή Qu Yuan (Chu Yuan).Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα την πέμπτη ημέρα του πέμπτου μήνα στο κινεζικό ηλιακό ημερολόγιο..

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Σας εύχομαι ένα ειρηνικό και υγιές φεστιβάλ δράκων!  0

 

Τι Κάνουν οι Άνθρωποι;
Το Φεστιβάλ Δράκου είναι ένας εορτασμός όπου πολλοί τρώνε ρύζι (zongzi), πίνουν κρασί realgar (xionghuangjiu) και αγωνίζονται με πλοία δράκου.Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν κρεμάζοντας εικόνες του Ζονγκ Κουί (μια μυθική προστάτιδα), κρεμάζοντας καλαμά και καλαμά, κάνοντας μεγάλους περίπατους, γράφοντας ξόρκια και φορώντας αρωματισμένες σακούλες με φάρμακα.

 

Όλες αυτές οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια, όπως η παραγωγή αυγών το μεσημέρι, θεωρούνταν από τους αρχαίους ως ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της ασθένειας, του κακού, ενώ παράλληλα προωθούσαν την καλή υγεία και ευημερία.Μερικές φορές οι άνθρωποι φορούν φυλαχτά για να απωθήσουν τα κακά πνεύματα ή μπορεί να κρεμάσουν την εικόνα του Ζονγκ Κουί., ένας φύλακας ενάντια στα κακά πνεύματα, στην πόρτα των σπιτιών τους.

 

Στη Δημοκρατία της Κίνας, το φεστιβάλ γιόρταζε επίσης ως "Ημέρα των ποιητών" προς τιμήν του Κου Γιουάν, ο οποίος είναι γνωστός ως ο πρώτος ποιητής της Κίνας.Οι Κινέζοι πολίτες ρίχνουν παραδοσιακά φύλλα μπαμπού γεμάτα μαγειρεμένο ρύζι στο νερό και είναι επίσης έθιμο να τρώνε τσουνγκτσου και ρύζι..

 

Δημόσια ζωή
Το φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως πολιτιστική γιορτή στην Κίνα.Μόνο το 2008 αναγνωρίστηκε το Φεστιβάλ Δράκου ως παραδοσιακή και νόμιμη αργία στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας..

 

Προηγούμενο
Πολλοί πιστεύουν ότι το Φεστιβάλ Δρακόπλοιας προέρχεται από την αρχαία Κίνα με βάση την αυτοκτονία του ποιητή και πολιτικού του βασιλείου Τσου, Κου Γιουάν το 278 π.Χ.

 

Το φεστιβάλ τιμά τη ζωή και το θάνατο του διάσημου Κινέζου μελετητή Κου Γιουάν, ο οποίος ήταν πιστός υπουργός του βασιλιά του Τσου τον τρίτο αιώνα π.Χ.Η σοφία και οι διανοητικοί τρόποι του Κου Γιουάν ενάντιασαν τους άλλους αξιωματούχους της αυλήςΚατά τη διάρκεια της εξορίας του, ο Κου Γιουάν συνέθεσε πολλά ποιήματα για να εκφράσει τον θυμό και τη θλίψη του προς τον κυρίαρχο και το λαό του.

 

Ο Κου Γιουάν πνίγηκε συνδέοντας μια βαριά πέτρα στο στήθος του και πηδώντας στον ποταμό Μίλουο το 278 π.Χ. στην ηλικία των 61.Οι άνθρωποι του Τσου προσπάθησαν να τον σώσουν πιστεύοντας ότι ο Κου Γιουάν ήταν ένας έντιμος άνθρωπος.Κάθε χρόνο γιορτάζεται το Φεστιβάλ Δράκου για να τιμηθεί αυτή η προσπάθεια διάσωσης του Κου Γιουάν.

 

Οι ντόπιοι άρχισαν την παράδοση να ρίχνουν θυσιαστικό μαγειρεμένο ρύζι στο ποτάμι για τον Κου Γιουάν,Ενώ άλλοι πίστευαν ότι το ρύζι θα εμπόδιζε τα ψάρια στο ποτάμι να φάνε το σώμα του Κου Γιουάν.Στην αρχή, οι ντόπιοι αποφάσισαν να φτιάξουν το ζονγκζί με την ελπίδα ότι θα βυθιστεί στο ποτάμι και θα φτάσει στο σώμα του Κου Γιουάν.Η παράδοση του τυλίγματος του ρυζιού σε φύλλα μπαμπού για να φτιάξουν το ζονγκζί ξεκίνησε το επόμενο έτος..

Ελάτε σε επαφή μαζί μας
Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Mr. Justin
Τηλ.: : 86-13925273675
Χαρακτήρες Λοιπά(20/3000)